maanantai 29. elokuuta 2011

Berliininmunkit

Kärsivällisyyttä vaativa resepti, mutta lopputulos sen arvoinen.

Ainekset:

vadelmahilloa

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
tippa punaista elintarvikeväriä

Ohje:

1. Valmista munkkitaikina erillisen ohjeen mukaan.  Kohotuksen jälkeen tee taikinasta litteitä (Kohoaa paistettaessa, jos pyöreitä, ei pysy kuorrutus päällä) n. 6 cm halkaisijaltaan olevia munkkeja.

2. Paista munkit öljyssä ohjeen mukaan. Paistamisesta tarkemmin munkkitaikinaohjeen kohdissa 8 ja 9. Anna jäähtyä.
 
3. Täytä munkit vadelmahillolla tyllan ja pursotuspussin avulla. Työnnä kapeakärkinen tylla munkin sisään ja pursota sinne hilloa makusi mukaan.

4. Valmista kuorrute vedestä ja tomusokerista. Värjää se muutamalla tipalla elintarvikeväriä. Kuorruta munkit tyllan tai veitsen avulla.

5. Nauti ! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti