maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappumunkit



Vappuna näitä väsäiltiin ja heti meni kaupanki ! Nam, herkkuja olivat, eikä ollut ensikertalaisellekkaan vaikea tehtävä, vaikka toisin luultiin.

Ainekset

Taikina:

100 g margariinia
50 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
7 ½ dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
n. 700 ml rypsiöljyä tai paistorasvaa

Ohje:
1. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi & murenna tuore hiiva joukkoon.

3. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.

4. Sekoita varovasti joukkoon vehnäjauhot puuhaarukalla hämmentäen.

5. Lisää margariinisula.

6. Kohota taikinaa liinan alla huoneenlämmössä n. 40 min.

7. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia pyöreitä pullia, jonka jälkeen tee keskelle reikä vaikka sormella. Näin rinkilät eivät aukea paistovaiheessa. ( Huom. tee rinkuloiden reiästä tarpeeksi suuri, ettei se umpeudu paistettaessa. )

8. Kuumenna rasva kattilassa kiehuvaksi, mutta vältä poreilua. Kun öljy on kiehumispisteessä, voit  jo sammuttaa lieden, sillä öljy ei ehdi jäähtyä paiston aikana.

9. Ota käyttöösi jotkut pihdit ( EI MUOVISET ), jolla voit nostaa munkit ensin yksitellen, vähitellen voit lisätä munkkien määrää. Paista munkkia, kunnes pinta on hiukan ruskehtava ja käännä munkki. ( Munkki paistuu n. puoli minuuttia / puoli ) Ota paistunut munkki pois kattilasta ja aseta odottamaan sokerointia.

10. Paiston jälkeen voit ottaa käyttöösi vaikka vanhan/ käytetyn sokeripussin, lisätä sinne hiukan sokeria ja käännellä vielä lämpimiä munkkeja sokerissa.

11. Nautinnollista ja maukasta vappua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti