torstai 1. syyskuuta 2011

Toffee


Tehtiin toffeeta ihan kokeilun vuoksi, kun on ollut suunnitelmissa jo pitkään eräs leivos, johon toffeeta tarvittaisiin. Tämä ohje on tosi helppo tehdä ja aineksetkin löytyy aina kaapista. Itselläni toffeesta tuli hieman "murenevaa" ja oli hankala leikata sitä hienoiksi paloiksi, mutta tulipa herkkua ! (:

Ainekset:
2 rkl voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Seos kiehumassa.

Ohje: 

1. Sulata voi pannulla. 

2. Lisää joukkoon sokerit ja maito. Hämmennä viiden minuutin välein puolen tunnin ajan. (Loppuvaiheessa useamminkin, ettei pala pohjaan)

3. Kun seos on kinuskin väristä, kaada se johonkin leivinpaperilla vuorattuun astiaan, esim. piirakkavuokaan, ja odota että se kiinteytyy. Leikkaa paloiksi ja nauti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti