lauantai 10. maaliskuuta 2012

keitetyt päärynät

 Ohhoh... aikamoinen postaustauko ollut tässä :o ei kuitenkaan olla vielä(kään) kuoltu Hetan kanssa, meillä kummallakaan ei sitä ylimääräistä aikaa ihan ylenpalttisesti oo ollut, ja molemmat kirjotellaan muutakin. Leivottua on kuitenkin tullut, ei tosin ihan niin paljon kun ennen, nyt yritetään vähän tsempata ettei olis 3,5 kuukautta tätä postaustaukoa :D Lupaan piakkoin kirjoitella tänne ohjetta ainakin porkkanakakusta ja vanilja-mustikkamuffareista.

Nyt kuitenkin asiaan eli siideripäärynöihin! Älkää säikähtäkö sitä siideriä, se alkoholihan häviää heti kun keittää c: Siitä jää tosi hyvä maku päärynöihin, ja sitten vielä jätskiä ja kinuskia päälle. Aijai!

Tarvitset: 
4 isoa päärynää
0.5 l jotain siideriä
0.25 dl glögitiivistettä
mausteeksi tähtianista ja kardemummaa
(perunajauhoja)

tarjoiluun jätskiä ja kinuskikastiketta

Ohje:
1. Kuori päärynät ja kiehauta siideri. Lisää joukkoon glögitiiviste, tähtianis ja kardemumma. Laita päärynät kiehumaan siideriseokseen, ja keitä 10-15 min eli niin kauan kun ne ovat pehmeitä.

2. Nosta päärynät pois siideristä. Jos haluat, voit tehdä helposti siiderilitkusta kastikkeen päärynöille siivilöimällä siiderin ja lisäämällä siihen pari lusikallista perunajauhoa.

3. Aseta päärynät tarjolle jäätelön, kinuskin ja kastikkeen kera. Herkuttele!
 Siiderikastike
 Lopputulos (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti