keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Suklaajuustokakku





Tein tämän isänpäiväksi isälleni. Ihan hauska ohje, mutta neuvon, että antakaahan jähmettyä kunnolla ennen kuin leikkaatte ! (;

Pohja:

n. 200 g minttudominoita
50 g margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa

1,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vaniliinisokeria
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä


+ 200 g suklaata. ( Itse tein 100 g maitosuklaata, 100 g tummaa suklaata )

Ohje :
1. Murskaa keksit & sulata magariini. Sekoita ne keskenään ja painele niistä tasainen pohja leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan. Laita jääkaappiin kohmettumaan.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita jääkaappiin, että rakenne säilyisi.

3. Ota toinen kulho. Erittele valkuainen ja keltuainen. Sekoita valkuainen ja puolet sokerista vaahdoksi.

4. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan, ja sulata ne sitten 2 rkl: kiehuvaa vettä. Sekoita tuorejuusto, liivatevesi, kananmunien keltuaiset, toinen puolikas sokerista, vaniliinisokeri, sekä kaakaojauhe.

5. Sekoita yhteen nyt kaikki kolme seosta : kermavaahto + valkuaissokeri + tuorejuustoliivate...- seos.

6. Kaada ne vuokaan keksiohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, pakastimessa vajaa kaksi tuntia riitttänee.

7. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä, MUTTA EI KOHMETTUA. Kaada sula suklaa kakun päälle. Jos suklaa tuntuu liian jähmeältä, voit lisätä siihen hiukan maitoa/ kermaa.


8. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä yön yli.

Koristeet valkosuklaasta, jossa kuviointeja punaisella elintarvikevärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti