Teimme tätä pääsiäisenä, ja kyllä kaikki meni yhdessä hujauksessa ! :p
Ainekset:
Pohja:
125 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g maitorahkaa
100 g vanilijarahkaa/-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
3/4 sitruunankuori raastettuna
½ sitruunan mehu
Pinnalle:
Persikkaviipaleita
Ohje:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Mi ttaa kulhoon huoneenlämpöinen voi & kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele sitä sormillasi niin, että siitä tulee tasaista pientä murua. Lisää kananmuna joukkoon. Painele murotaikina vuokaan tasaisesti.
3. Sekoita rahkat keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon vatkattu kerma, sitruunan mehu & raastettu kuori, sekä sokerit. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan ja paista sitä uunissa n. 20 minuuttia.
4. Ota piiras uunista ja aseta se jäähtymään. Kun se on hiukan jäähtynyt, koristele persikkaviipaleilla. ( Huom. jos käytät tölkkipersikoita, valuta niistä ensin mehu pois. )
5. Nauti !
Pohja:
125 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g maitorahkaa
100 g vanilijarahkaa/-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
3/4 sitruunankuori raastettuna
½ sitruunan mehu
Pinnalle:
Persikkaviipaleita
Ohje:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Mi ttaa kulhoon huoneenlämpöinen voi & kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele sitä sormillasi niin, että siitä tulee tasaista pientä murua. Lisää kananmuna joukkoon. Painele murotaikina vuokaan tasaisesti.
3. Sekoita rahkat keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon vatkattu kerma, sitruunan mehu & raastettu kuori, sekä sokerit. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan ja paista sitä uunissa n. 20 minuuttia.
4. Ota piiras uunista ja aseta se jäähtymään. Kun se on hiukan jäähtynyt, koristele persikkaviipaleilla. ( Huom. jos käytät tölkkipersikoita, valuta niistä ensin mehu pois. )
5. Nauti !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti