torstai 11. elokuuta 2011

Mustikkapiirakka


Marjakauden ehdoton ykkösherkku. (:

Murotaikina:

1 dl sokeria
125 g margariinia
1 muna
2-3 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

n. 200 g mustikoita
1 prk vaniljarahkaa (esim. Sunnuntai tai Valio)
1 muna
½ dl sokeria

Ohje:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Murotaikinan valmistus: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Lisää vaahtoon muna ja kuivat aineet, sekoita. Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan ( Ø 26-28 cm )

4. Täytteen valmistus: sekoita kulhossa rahka, muna ja sokeri. Laita jäiset mustikat piirakkapohjan päälle, ja kaada rahkaseos mustikoiden joukkoon.

5. Paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia.

6. Nauti vaniljakastikkeen kera ! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti