maanantai 25. huhtikuuta 2011

Persikkapiiras

Teimme tätä pääsiäisenä, ja kyllä kaikki meni yhdessä hujauksessa ! :p


Ainekset:

Pohja:

125 g margariinia

1 ½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

150 g maitorahkaa

100 g vanilijarahkaa/-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
3/4 sitruunankuori raastettuna
½ sitruunan mehu

Pinnalle:

Persikkaviipaleita


Ohje:
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Mi
ttaa kulhoon huoneenlämpöinen voi & kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele sitä sormillasi niin, että siitä tulee tasaista pientä murua. Lisää kananmuna joukkoon. Painele murotaikina vuokaan tasaisesti.

3. Sekoita rahkat keskenään, jonka jälkeen lisää joukkoon vatkattu kerma, sitruunan mehu & raastettu kuori, sekä sokerit. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan ja paista sitä uunissa n. 20 minuuttia.

4. Ota piiras uunista ja aseta se jäähtymään. Kun se on hiukan jäähtynyt, koristele persikkaviipaleilla. ( Huom. jos käytät tölkkipersikoita, valuta niistä ensin mehu pois. )

5. Nauti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti